שמעו עבר הרבה זמן מאז שהעלתי לכאן מתכון. מקווה שאתם עדיין קוראים ומכינים מתכונים(סתם אני יודעת שכן), תדעו שלא שכחתי אתכם. השנה וחצי האחרונות היו ועדיין משוגעות, שואבות ועצובות. מצאתי את עצמי כותבת כאן אינספור פעמים טיוטות אך לא מעלה שום דבר. הכל מרגיש סתמי לחלוטין, למרות שמצאתי את עצמי עם לא מעט עבודה בארוחות ובסדנאות וזו זכות כל פעם מחדש להעלות חיוך על פניכם. חזרתי לפני שבועיים מיפן בפעם השניה וחוויתי את מה שנקרא דא״י (דיכאון אחרי יפן) תאמינו לי שגם כשהייתי שם היה לי קשה לתפוס את המציאות ולהבין שאני אשכרה שם. אם גם ככה יפן נעה בין עתיק לחדשני, מסודרת ונקייה אך גם מטורללת ומפוזרת אז דמיינו אותי בתוך כל זה. לא האמנתי שיש דבר כזה, מציאות כזו ועד שהשתחררתי כבר התחלתי להרגיש שהחזרה למציאות הולכת וקרבה. הכל היה מופלא גם בפעם השניה ונראה שתהיה גם שלישית ורביעית ואולי מיליון. נשביתי בקסמיה של ארץ השמש העולה ואני ממליצה גם לכם לעצור את הכל ולנסוע לעולם אחר.
החלטתי כבר מתחילת השבוע שאף אחד לא יתפוס את יום חמישי והוא כולו יוקדש לצילום ותוכן. האמת היא שעד היום בבוקר לא ידעתי שזה מה שאכין אבל כל כך התגעגעתי לטעם הקרמי בפה שלי של הסלט ביצים בתוך הלחם חלב. זה לא פשוט להיות פשוט אבל כשעובדים עם חומרי גלם טובים לא צריך הרבה.
בכל זאת נשארתי אני והכנתי לחם חלב לכבוד המאורע כי אין כמו לחם טוב ואיכותי שאתם יודעים בדיוק מה הכנסתם לתוכו וכשהוא בתנור אני באמת מרחמת על כל מי שגר איתי בקומה. יש ריח היסטרי.

קצת על טמאגו סנדו
סנדוויצ'ים הגיעו ליפן בתקופת המאה ה-19, כאשר השפעות מערביות החלו לחלחל למטבח היפני. הסגנון הייחודי של טמאגו סנדו כפי שהוא מוכר היום נוצר במאה ה-20, בסביבות שנות ה-50–60, יחד עם הפופולריות של חנויות קונביני שמציעות אוכל איכותי ונגיש לכל אלו שעוברים בהן.
מיונז יפני משחק תפקיד חשוב בהבדל בין טמאגו סנדו לסלט ביצים מערבי – הוא עשיר יותר בטעמי אוממי ועדין יותר מאלו שאנחנו מכירים. השימוש בלחם חלב רך הופך את החוויה הזו לענן בפה. ממליצה להיכנס למתכון של הלחם חלב ולהכין אותו
הערות:
חומרי גלם:
*אני ממליצה לעבוד עם ביצי חופש איכותיות, אני השתמשתי באלו של הולנדר.
*ממליצה לעבוד עם מיונז יפני Kewpie, זה נותן טעם אחר שקשה להשיג ממיונז סטנדרטי.
*תוכלו כמובן להכין מיונז לבד ולהוסיף קצת MSG.
*אני אוהבת להוסיף שמנת מתוקה כי זה נותן עוד קרמיות ועושר לכל התהליך.
אופן ההכנה:
*בסלט ביצים היפני מפרידים בין החלמון לחלבון ככה אנחנו מקבלים מין קרמיות כזו ועדיין שומרים על מרקם טוב של החלבונים.
*חשוב לבשל את הביצים ל-9 דק׳ ממים רותחים ולהעביר מיד לאחר מכן למי קרח.
*אם הן אובר מבושלות החלמון הופך להיות אפור.
אופן אחסון ושמירה:
*הלחם נשמר מעולה עד 5 ימים במקום מוצל. ניתן גם להקפיא אותו.
*הסלט ביצים נשמר עד 3-4 ימים במקרר מכוסה.
*ניתן לשמור את הכריך כמו שהוא מכוסה במקרר עד יומיים. אם כי הוא הכי טעים באותו היום

איך מכינים טמאגו סנדו או כריך סלט ביצים יפני
Equipment
- 1 סיר
- 1 כף עם רשת/ספיידר
- 1 קערה
- 1 קרש
- 1 סכין
- 1 כף
- 1 סכין לחם
- 1 לקקן
- 1 מטרפה/מזלג
Ingredients
ביצים קשות
- 6 יח ביצי חופש לארג׳
- מים לכיסוי הסיר
- מי קרח
חלמונים:
- 6 יח׳ חלמונים
- 2-3 כפות מיונז יפני
- 1 קורט סוכר
- 1-2 קורט מלח דק
- 0.5-1 כפית מיץ לימון טרי
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
- 2-3 כפות שמנת מתוקה 38%-42%
6 יח׳ חלבונים קצוצים בסכין
לחם חלב פרוס ללא הקשה מרוח בחמאה רכה
עירית קצוצה לקישוט ולטעם מלמעלה
Instructions
אופן ההכנה:
- מעלים סיר עם מים רותחים ומוסיפים בזהירות את הביצים(אני אוהבת לנקב בעדינות עם סכין כדי להוציא את האוויר מהביצה) מבשלים ל9 דק׳ ומעבירים ישר למי קרח עד לקירור מלא
- מקלפים את הביצים ומפרידים בין החלבונים לחלמונים. את החלמונים מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, מיונז יפני, שמנת ולימון ומערבבים עד לקבלת מרקם קרמי. לפעמים יהיו קצת חתיכות קטנות זה בסדר. קוצצים בנפרד את החלבונים ומצרפים אותם. טועמים את הטעם הסופי ומתקנים תיבול אם יש צורך. אני אוהבת שלא חסר טעם כי גם ככה הסלט עדין יותר והוא מוגש בתוך לחם.
- פורסים את הלחם ומורחים מעט חמאה רכה על כל פרוסה, מסדרים את הסלט ביצים עדיף לא לפוצץ אותו בכמות. אני אוהבת לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר ל20 דק׳ לפחות. חותכים לחצי עדיף להפריד בין הפרוסות כדי לא לגרום למלית לצאת. לחם עם הסלט – לחתוך ואז בנפרד את הפרוסה שבאה מעליה. מעבירים לצלחת ומפזרים מעט עירית קצוצה. בתיאבון
מתכונים קשורים:
*איך מכינים שוקופאן לחם חלב יפני
*איך מכינים קארי יפני
*איך מכינים אטריות אודון
*איך מכינים סלט ביצים