אתחיל מזה שהיום מציינים 100 ימים לשבי, לא ייאמן שהגענו לתקופת הזמן הזאת שהיא בלתי נתפסת. יש אנשים שמתנתקים לגמרי ויש כאלו שצמודים למסכי החדשות ואני מנסה להיות פרודוקטיבית בעבודה. האמת היא שזה אפשרי עד נקודה מסויימת כי זה תופס אותי ברגעים לאורך היום, כשמתעוררים, במקלחת, כשיורד גשם, כשהולכים לישון ועוד.. אני כל הזמן חושבת עליהם. אין לי מושג איך מצליחים להעביר 100 ימים בגיהנום והלב שלי נמצא עם המשפחות שצריכות להתמודד עם חוסר וודאות נוראי. כולי תקווה שהחטופים יחזרו בשלום וכמובן גם החיילים שנמצאים בצפון, בדרום, באיו״ש ובכל גזרה שהיא. הלוואי שיהיו סוף סוף בשורות יותר טובות.
הגשם בחוץ לא מפסיק בימים האחרונים, הכל קודר ואפרורי קצת כמו המצב בחוץ. לעיתים יוצאת איזו שמש או קשת בענן והשקיעות כל כך יפות. קמתי בבוקר עם זכרונות קצת אחרים מתקופה שמרגישה בחיים אחרים. חשבתי על יפן ועל איך הרגשתי שזה כמו לטוס לחלל, ליקום מקביל ועתידני. התאהבתי במדינה הזאת ברמות שאני לא מצליחה לתאר. שקעתי למחשבות ופתאום הופיעה לי מנה מול העיניים קארי קטסו יפני שהגיע בצלחת עם אורז וקטסו בשר לבן משגע. קארי עשיר שצללתי אליו ושאבתי אותו ביום גשום כזה. כל אחת מאיתנו ישבה בתא נפרד, שלי צפה ישירות למטבח. המבט שלי עקב אחרי הצעדים שלהם, איך הם עשו את ה״ריקוד״ במטבח ועבדו בהרמוניה ורוגע. אותו קארי ליווה גם לחמניות מאודות או פריכות והופיע גם כמנת אטריות משגעת. ידעתי שזה מה שאכין. מה גם שיש לי כל כך הרבה תפוחי אדמה. מכירים את זה שאתם כבר מדמיינים את הביס בפה לפני שבכלל בישלתם? זה עומד לי על הלשון נשבעת.
קצת על קארי יפני
המאכל הזה הגיע ליפן דרך האימפריה הבריטית ששלטה בהודו. המאכל עצמו עבר אדפטציה מהחך המערבי לחך היפני. כמו כן, נחשב למאכל ביתי ומוגש כמובן במסעדות יפניות. את הקארי מגישים ב-3 דרכים שונות: לצד אורז לבן וקטסו- שניצל בשר לבן מצופה בפירורי פנקו, בתוך לחמניה או עם אטריות אודון.
היום ניתן לקנות קוביות מוכנות של קארי שמקצרות את תהליך ההכנה. במקור הטכניקה היא יצירת רו- רביכה. בעזרת קמח. תפוחי האדמה שנמצאים בקארי נוספו כאשר היה מחסור באורז.
מה ההבדל בין קארי הודי ותאילנדי לקארי יפני?
הקארי היפני הרבה יותר מעודן, אין בו חריפות גם אם כתוב שזה חריף. טועמים עדיין תבלינים אבל הרבה יותר עדין.
למה לא הכנתי את הקארי בעצמי?
האמת שרציתי שאתם תכינו גם בעצמכם את המתכון הזה. כדי להכין את הקארי לבד צריך הרבה מאוד תבלינים ביניהם: זרעי חילבה, כורכום, כמון, ג׳ינג׳ר, זרעי כוסברה, פלפל אדום ושחור, תפוח עץ מגורד, חמאה וקמח. נהוג להשתמש באבקת קארי יפנית של חברת S&B כאשר אריזה של 400 גרם עולה 217 ש״ח. אני משוכנעת שהתוצאה הקנויה לא פחות טובה ומהירה מאוד והיא גם של אותה החברה.
הערות:
אופן ההכנה:
*הקארי אמור להיות יחסית סמיך, ניתן להסמיך בעזרת רביכה- לוקחים מעט מהנוזל, מערבבים עם קמח ומחזירים לבישול.
חומרי גלם:
*הירקות שנכנסים לבפנים הם בצל, גזר, שום ותפו״א.
*את התפו״א נכניס טיפה אחרי כדי שלא יתפורר לנו בקארי. אפשר לנעוץ עם סכין ולראות את המרקם.
*אני אוהבת להוסיף מעט פוריקקה- תערובת תיבול יפנית וקוריאנית לאורז וגם מעט בצל ירוק.
אופן אחסון ושמירה:
*ניתן לשמור את הקארי במקרר עד 3 ימים בקופסה אטומה.
*ניתן לשמור את השניצל עד 3 ימים מצופה ומוכן לטיגון.
*ניתן לחמם את השניצל באייר פריי/ תנור ואת הקארי במיקרוגל או בסיר.
איך מכינים קארי טונקאצ׳ו יפני
Equipment
- 1 קרש
- 1 סכין
- 1 סיר
- 1 לקקן
- 1 מד ליטר
- 1 קערית
- 1 פטיש שניצל
- 1 מטרפה קטנה/מזלג
- 1 קערה רחבה ונמוכה
- 1 מגש
- 1 מחבת
- 1 רשת טיגון
Ingredients
לקארי:
- 20 גרם שומן בקר מזוקק/שמן נייטרלי
- 2 יח׳ בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות או רצועות
- 3 יח׳ גזרים בינוניים-גדולים קלופים חתוכים למקטעים
- 2 יח׳ שיני שום בינוניות פרוסות דק
- 3 יח׳ תפו״א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות (אני אוהבת באטר אבל אפשר גם את הלבנים או הדוד משה)
- 700 מ״ל ציר עוף/ ציר ירקות/ מים(אם אין ברירה)
- 65 גרם קארי יפני 4 קוביות וחצי
- 2 כפות נוזל של הקארי
- 1-1.5 כפיות קמח לבן
שניצל/ טונקאצו:
- 2-3 יח׳ חזה עוף (חצי פרפר כל חתיכה) חצוי לרוחב ל-2 (סה״כ 4-6 יח׳)
- 60 גרם קמח לבן
- 2 ביצים L
- לפי הטעם מלח דק
- לפי הטעם פלפל שחור
- 20-30 גרם מים קרים
שמן נייטרלי לטיגון לכיסוי גובה השניצל
אורז:
- 1 כף שמן נייטרלי
- 1-1.5 כוסות אורז עגול
- לפי הטעם מלח דק
- 2-3 כוסות מים רותחים
הגשה:
- לפי הטעם פוריקקה
- 1-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
Instructions
מתחילים מהקארי:
- קוצצים את הירקות ומחממים סיר על אש בינונית מוסיפים שומן בקר, כשהוא נמס מוסיפים את הבצל, גזר ושום ומעט מלח דק. מבשלים למספר דקות מבלי להזהיב. מוסיפים את התפו״א ומערבבים.
- מוסיפים את הקארי אני אוהבת להתחיל מ3 קוביות ולהוסיף בהמשך.. מכסים בציר עוף/ירקות וסוגרים את המכסה. סה״כ בישול 25-30 דקות. מערבבים כל 10 דקות וטועמים. אני מוסיפה את יתר הקארי לקראת הסוף. כמה דקות לפני הסוף תסתכלו על המרקם, הוא צריך להיות סמיך. לוקחים 2 כפות מהנוזל ומערבבים עם קמח בקערית נפרדת עד שאין גושים ומוסיפים לסיר להסמכה. טועמים שטעים לכם.
שניצל/טונקאצו:
- מחלקים את החזה עוף לרוחב, מעבירים לנייר אפייה/ ניילונים. דופקים עד לקבלת חתיכה אחידה בעזרת פטיש שניצל.
- מערבבים את הקמח עם הביצים, המלח והפלפל טורפים במטרפה ומוסיפים בהדרגה מים עד להגעה למרקם הרצוי. טובלים את השניצל בבלילה ומעבירים למגש עם פנקו מהדקים עם הכרית של היד. ממש לוחצים משני הצדדים על העוף.
- מחממים שמן לטיגון במחבת ל180 מעלות כאשר הוא מכסה לגמרי את השניצל ומטגנים 4-5 דקות. הופכים כאשר השניצל זהוב ומוציאים לרשת טיגון. מפזרים קורט מלח דק(אפשר גם מעט טריסול)
אורז:
- מחממים סיר קטן על אש בינונית, מוסיפים שמן, את האורז ואת המלח ומערבבים ל2 דקות. מוסיפים מים רותחים ומחכים עד שהסיר מבעבע. סוגרים במכסה ומנמיכים לאש הכי נמוכה למשך 17 דק׳ לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות. פותחים את הסיר ומאווררים עם מזלג.
הגשה:
- מסדרים אורז בצלחת, מוסיפים את העוף, מוסיפים מהקארי. אפשר לפזר מעט בצל ירוק קצוץ ופוריקקה. בתיאבון.
מתכונים קשורים לנושא:
*קארי סרי לנקי עם דלעת
*כופתאות בשר עם קארי וינדאלו
*המלצות לטיול ביפן חלק 1
*המלצות לטיול ביפן חלק 2
*גיוזה עוף ופטריות טבעוני
*גיוזה 2.0
*קריספי רייס ספייסי טונה