היי חברים,
נעלמתי לזמן מה לצורך מעבר דירה יחד עם פטירתה של סבתי האהובה. כל מה שנותר לי להגיד הוא שתחיו את הרגע, נצלו אותו וצברו כמה שיותר חוויות עם הסובבים אתכם. לפעמים אנחנו בוחרים להתעסק בשטויות, עזבו את זה, זה לא מעניין.
יום יום חשבתי על סבתא ולא הצלחתי לעדכן את הבלוג, הרגשתי ריקנות ועצב גדול. התעסקתי באירועים הפרטיים ובלקוחות ולרגע לא זנחתי אתכם הקוראים. רציתי לחזור אליכם במלוא הכוח. אז הנה אני כאן בחזרה והפעם אנחנו בסרי לנקה.
קצת על החוויה שלי בסרי לנקה
אי שם לפני שנתיים וחצי טיילתי לי בסרי לנקה למשך 3 שבועות. זו מדינה מרתקת עם נופים מרהיבים, אוכל מתובל, תעשייה שלמה של תה שמסופקת לכל העולם, מדינה שהייתה פעם בשלטון בריטי וכעת יש בה המון מהגרים אוסטרליים, גולשים ובמרכז המדינה יש אפילו מעט הודים.
עוד פרט שולי וקטן, בסרי לנקה יש דגים ופירות ים נהדרים. גם כשישבתי במסעדות על הים שכביכול אצלנו נחשבות לשניצל וצ'יפס במקרה הטוב, הפתיעו לטובה בדגים טריים שאתה בוחר בעצמך(הזימים אדומים ממש) עם רטבים נהדרים. בין המקומות הטובים בעולם
שאכלתי בהם דגים.
תוכלו כמובן לקרוא כאן עוד מידע
ולהיכנס כאן למתכון לסמוסה הסרי לנקית
קצת על אוכל סרי לנקי
כיאה למדינה הטרופית הזו שממוקמת מתחת להודו, יש כאן הרבה קוקוס, אורז, ודגים. ההשפעות מגיעות בעיקר מהודו(ששלטו בסרי לנקה), הולנד, אינדונזיה ויתר מדינות דרום מזרח אסיה.
כשהייתי בסרי לנקה אכלתי המון סוגי תבשילי קארי, רוטי, הופרס(סוג של פנקייק מאורז מותסס עם ביצת עין), קוטו- שאריות של רוטי חתוך בצורת אטריות- מוגש עם ירקות ולעיתים גם עם בשר. היה גם סמבל שהם פשוט מטבלים שמגיעים לצד האוכל. ועוד ועוד ועוד.
איפה רוכשים עלי קארי טריים?
*אני קניתי את עלי הקארי בירוקלה בדרום ת"א, שם גם מוכרים שמן עלי קארי וגבעולי קארי(משמשים אותי בעיקר לשיפודים). אני מאחסנת את העלים הטריים במקפיא בקופסא אטומה
*ניתן גם לקנות בחנויות תבלינים עלי קארי מיובשים.
היום בבוקר חיפשתי איזה חומר גלם מרתק אותי, איזה חומר גלם בעונה ואיזה חומר גלם לא מנוצל מספיק על ידי לפחות. הנה לכם הדלעת.
הערות:
מרכיבים:
*הקארי טבעוני לגמרי, תוכלו להוסיף חלבון באמצעות טופו, עוף, בקר, דג או פירות ים.
*אם אין לכם חילבה תוכלו לותר. אני אוהבת מאוד את הארומה וזה לא במתכונים המקוריים.
*אם יש לכם כוח, הכינו בעצמכם את הגראם מסאלה או בקשו מבעל חנות התבלינים לטחון לכם במקום. יש חשיבות לטעם של התבלינים השלמים שנטחנים במקום. לי יש גראם מסאלה שאמא שלי מכינה וגראם מסאלה קנוי ויש הבדל עצום.
קארי דלעת סרי לנקי
Equipment
- מחבת
- מכסה
- מרית
- קרש
- סכין
- מייקרופליין
Ingredients
מרכיבים:
- 3/4-1 כפית זרעי חרדל שחור
- 1/2 כפית זרעי כמון שלמים
- 1/4 כפית זרעי חילבה
- 2-3 כפות שמן נייטרלי(ענבים, חמניות, קנולה)
- 2 יח' שיני שום בינוניות מגורדות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 יח' בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- 3/4 כפית מלח דק
- 6-7 יח' עלי קארי טרי
- 1 כפית כורכום טחון
- חצי כפית תבלין קארי
- 1/4 1 כפיות גראם מסאלה
- 1 יח' מקל קינמון קטן שבור
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- לפי הטעם צ'ילי גרוס מיובש
- רבע כפית סוכר
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 100-150 גרם קוביות דלעת 1-1.5 ס"מ
להגשה: אורז בסמטי לבן, 6 ענפי כוסברה טרייה ושמן עלי קארי(לא חובה)
אופציונלי: קוביות טופו, חתיכות עוף(עדיף פרגית או חזה עוף שישב במרינדת שום וג'ינג'ר), פירות ים, דג לבן או בקר(שייטל, סינטה, פלאנק,סקרט)
Instructions
מתחילים מהתבלינים השלמים
- קולים במחבת חמה את זרעי הכמון, החילבה וזרעי החרדל עד שמריחים ריח טוב. זהירות לא לשרוף ולהיות על זה.
- במקביל מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן ומוסיפים בזהירות את השום והג'ינג'ר ומערבבים מבלי לשרוף. מזיזים לסירוגין מהאש.
- מצרפים את התבלינים שקלינו לשום והג'ינג'ר, מוסיפים את הבצל, את המלח ואת עלי הקארי ומנמיכים את האש.
- מורידים בזהירות עם סכין או קולפן את הקליפה של הדלעת וחותכים לקוביות שוות. מוסיפים את התבלינים: גראם מסאלה, קארי, כורכום, פלפל שחור, סוכר, צ'ילי גרוס ואת הקינמון וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 10 דק'
- מוסיפים את הקרם קוקוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים את קוביות הדלעת. מנמיכים את האש ומכסים לרבע שעה עד עשרים דק'(בזמן הזה תוכלו להוסיף פרוטאין במידה ותרצו)
- טועמים שטעים לכם, מגישים לצד אורז, עלי כוסברה ושמן עלי קארי(לא חובה). תוכלו לפזר גם זרעי דלעת קלויים. בתיאבון!